Hoe ik zelf mijn gel nagels doe

Sinds twee maanden heb ik een UV lamp en gebruik ik gel nagellak. Ik wilde al heel lang zo’n lamp + gel nagellak aangezien ik nog al brosse en slappe nagels heb. Nagellak gaat er enorm snel af en m’n nagels breken ook veel te snel. Gel nagels leken me daarom wel een goede manier om ze wat mooier te laten lijken. Vandaag laat ik aan jullie  zien hoe ik dat doe en welke producten ik daar allemaal voor gebruik. 

Dit zijn mijn nagels zonder ook maar iets en na twee maanden non-stop gel nagels. Mijn eigen nagels zijn nooit echt heel mooi geweest. Ik was eerst bang dat het continu dragen van gel mijn nagels erg zou beschadigen, maar dat valt nog wel mee. Ik moet ze denk ik wel over een paar weken een keer een break geven, maar ze houden het nog goed vol haha!

Als allereerste stap in mijn routine vijl ik mijn nagels en daarna gebruik ik een gel primer van Sensationail. Deze zorgt ervoor dat de gel beter aan je nagel zal hechten en daardoor beter blijft zitten. Fun fact: na deze foto heb ik dit potje per ongeluk omgegooid en is de hele inhoud over mijn bureau gekomen. Top! Dat wordt dus een nieuwe bestellen.

Dan ga ik over naar de gel. Meestal gebruik ik die van Sensationail, maar ik heb er ook eentje van Aliexpress die binnenkort in een shoplog zal komen. Ik breng drie dunne laagjes aan. Ik gebruik namelijk geen kleur tussen de gel of een speciale gekleurde gel nagellak. Ik lak met gewone lakjes op de gel. Ik ben een kleurtjes namelijk te snel zat haha! Op deze manier blijft het toch langer zitten.

Ik gebruik een lamp van Vida XL. Dit was eigenlijk de goedkoopste die ik kon vinden. Een vriendin van mijn had deze ook en hij werkt echt prima! Er zit een timer op van 2 minuten en binnen die tijd is de lak echt helemaal uitgehard. Handige functie.

Tussen alle laagjes door moet je ook je gel ‘afvegen’. Er komt namelijk na het uitharden een soort nat laagje op dat je er ook niet zo maar af kan wassen. Sensationail heeft een gel cleanser, maar een tip: gedenatureerde alcohol werkt ook prima en is veel goedkoper. Gebruik ook pluisvrije doekjes, want anders blijft er van alles aan je gel plakken.

Na die drie laagjes gel kan ik weer gewoon lekker doen en lakken met mijn nagels wat ik wil. Voor deze keer ben ik voor een nude kleur gegaan van Catrice. Als je de kleur wil veranderen moet je gewoon een nagellak remover gebruiken zonder aceton. Zonder aceton zal de gel lak namelijk niet verwijderd worden. Op deze manier kan ik tot wel twee weken genieten van sterkere nagels waar nagellak ook mooi op blijft zitten!