Review | Kruidvat Pure & Nature douchegel

Er komen steeds meer merken met een meer natuurlijke lijn. Kruidvat heeft sinds een paar weken ook een aantal Pure & Nature douchegels aan het assortiment toegevoegd voor een zachte prijs. Ik heb ze alle drie voor je kunnen testen! Zelf was ik vooral heel benieuwd naar de ingrediëntenlijst dus die heb ik ook even geanalyseerd. Benieuwd of het het geld waard is? Lees dan mee!

Er zijn dus drie varianten: Een refreshing shower gel met aloë vera en matcha, een pampering shower cream met vanilla en orange en een sensitive shower gel met sunflower & olive oil. Drie echt verschillende soorten dus voor verschillende behoeftes en huidtypes. Niet alleen een ander geurtje dus, maar ook een andere werking.

De verpakking vind ik erg handig, het is een tube waar je goed al het product uit kan knijpen. Een tube bevat 200 ml en daar betaal je slechts €2,49 voor. Een prima hoeveelheid en een prima prijs dus.

Hier zie je van links naar rechts de ingrediënten van de volgende producten: aloë vera & matcha – vanilla & orange – sunflower & olive oil. De gels bevatten nog wel SLS wat waarschijnlijk is toegevoegd om het schuimen te bevorderen. Verder zie ik ook nog wel alcohol op je lijsten staan, gelukkig redelijk achteraan, en zitten er, behalve bij de sunflower & olive oil variant, nog best wat parfum in. Afgezien van dit ben ik eerlijk gezegd over het algemeen positief verrast door de ingrediëntenlijst. Er zitten veel goede en zachte stoffen in die je huid ook daadwerkelijk zullen verzorgen.

Hier kun je ook een beetje de substantie van de drie varianten zien. Van links naar rechts: sunflower & olive oil – vanilla & orange – aloë vera & matcha. Alle drie zijn ze fijn voor andere doeleinden. Die met sunflower & olive oil is heel geschikt voor de gevoelige huid en is wat milder. Die met vanilla & orange smeert lekker op de huid tijdens het douchen en die met aloë vera & matcha is lekker verfrissend. Overigens ruiken ze allemaal niet heel sterk… Gewoon een beetje fris.

Ik ben positief verrast en kan deze douchegels & cream je ook zeker aanraden. Zelf zal ik vooral die met sunflower & olive oil gebruiken omdat mijn huid vrij gevoelig is voor parfum. Maar die met aloë vera en matcha gaat ook zeker van pas komen op de warme zomerdagen, zeker na het zonnen!