Mijn DIY bullet journal

Ik hou enorm van notitieboekjes, plannen en lijstjes maken. Iets wat ik steeds meer voorbij zie komen zijn de zogenaamde bullet journals. Een soort van agenda die je helemaal zelf kan indelen. Het enige wat je daar eigenlijk voor nodig hebt is een schrift en een pen. Ondanks de examen stress van de afgelopen weken, leek het me leuk om ook eindelijk eens zelf een bullet journal te starten. 

Hetgeen dat me eerst heel erg tegenhield om een bullet journal te beginnen was de prijs van de boekjes die er geschikt voor zijn. Normaalgesproken gebruik je een notitie boek met een ‘dotted grid’, dus allemaal kleine stipjes. Deze zijn alleen ontzettend prijzig. Iets waarvan ik dacht dat het ook wel zou werken was een 5 mm ruit. Maar ja, waar vind je die dan weer? Uiteindelijk kon ik vrijwel niks leuks vinden dus besloot ik maar mijn eigen te maken. Zo gezegd zo gedaan, ik ben naar de HEMA gefietst, heb de goedkoopste schriftjes gekocht die ik kon vinden en ging aan de slag!

Met wat grote stickervellen en washitape heb ik er een wat leuker schrift van kunnen maken. Nog steeds niet mega bijzonder, maar wel veel leuker dan dat saaie grijs. Alle items die ik hiervoor heb gebruikt komen ook van de HEMA. Bij elkaar ben je denk ik maximaal €4 voor zo’n ding kwijt en dan heb je nog enorm veel stickers en washi tape over!

Toen was het tijd om aan de slag te gaan met het indelen van mijn bullet journal. Als eerst wilde ik beginnen met het oefenen van wat leuke handschriften. Voor alle inspiratie ben ik gewoon naar google gegaan. Daar vond ik wat leuke handschriften en ideeën voor pagina’s in mijn journal.

Mocht je nou benieuwd zijn wat er allemaal in mijn journal staat, daar heb ik een video over opgenomen. Je kunt hier of op de foto klikken om naar de video te gaan.

Als dit me nou heel goed bevalt ga ik misschien nog wel een keer echt zo’n goed boekje kopen zoals de Leuchtturm 1917. Voor nu werkt dit helemaal prima. Iets op een budget manier uitproberen kan nooit kwaad. Daarnaast is het altijd leuk om even lekker te DIY’en! Ik kan het je zeker aanbevelen om het ook eerst op deze manier te proberen als je geïnteresseerd bent in deze manier van plannen en dingen bijhouden.