Mijn bullet journal weekoverzicht

Een paar weken geleden heb ik een video gemaakt over mijn bullet journal. Deze is toen enorm goed ontvangen en ik krijg nog steeds onder vrijwel elke video de vraag of ik meer bullet journal video’s wil gaan maken. Dit ben ik zeker van plan voor in het nieuwe schooljaar. Voor nu heb ik even een artikel over hoe ik momenteel mijn weekoverzichten maak. Ik heb nu namelijk iets gevonden dat echt goed voor mij werkt! 

In mijn bullet journal video liet ik al weten dat ik nog een beetje zoekende was naar hoe ik het agenda gedeelte van mijn bullet journal ging aanpakken. Nu heb ik dus iets gevonden dat voor mijn fijn werkt en er ook nog eens leuk uitziet.

Dit is een overzicht van hoe mijn weekoverzichten voor de bullet journal eruit zien. Eigenlijk is het gewoon een soort agenda waar ik dan nog wat leuks aan heb toegevoegd. De linkerbladzijde is het echte agenda gedeelte waar ik afspraken, taken etc op zet en de rechterkant heeft een to do lijst een leuke quote en een vakje voor wat notities. Washi tape kon natuurlijk ook niet ontbreken.

Helemaal bovenaan schrijf ik de maand en het weeknummer op. Dit kan soms nog wel eens praktisch zijn. Ik heb acht even grote vakjes gemaakt voor de dagen en rechtsonder een voor ‘events’. Hierin schrijf ik dan de belangrijkste afspraken op van de week zodat ik die in een handig overzicht heb. De dagen schrijf ik met een brush pen en dan kleur ik er nog een beetje slordig bij met een potlood. Dit vind ik wel een leuk effect geven. Wanneer ik een taak af heb streep ik deze door met de kleur van die dag dat ik de taak heb uitgevoerd. Mocht ik dan iets hebben gedaan wat bij een andere dag stond, heb ik nog overzicht van hoe productief ik ben geweest op een bepaalde dag.

De andere kant heeft een behoorlijke to do list. Ik vind het niet altijd fijn om per dag een planning te maken, maar wel per week. Hier kan ik dus wat dingen opschrijven die in deze week gedaan moeten worden en dan kan ik ze altijd later nog inplannen op een dag. De rondjes zien er leuk uit als een geperforeerd papiertje, maar als ik iets af heb kan ik het ook daarin afkruisen. Ik schrijf ook elke week een andere motiverende quote op en ik heb een vakje waarin ik wat dingen kan opschrijven die die week leuk waren voor wat meer positiviteit!

Dit is dan hoe ik momenteel met mijn bullet journal werk voor de weekoverzichten. Mocht jij ook een bullet journal hebben, dan hoor ik heel graag hoe jouw weekoverzichten er uit zien!