Mijn vakantie in Malaga

Iets meer dan een week geleden kwam ik terug van een mini vakantie met mijn beste vriendin in Malaga. De examens zitten erop dus het leek ons wel een mooie beloning voor onszelf om er even tussen uit te gaan. Vandaag een soort ouderwetse plog voor jullie van mijn heerlijke vakantie(tje) in Malaga!

Maandag

29 mei om 9:50 vlogen wij vanaf Eindhoven direct naar Malaga met Ryanair. We hadden behoorlijk goedkoop vliegtickets kunnen scoren dus dat was echt top! Ik moet zeggen dat ik behoorlijk last van vliegangst kan hebben, deze keer ging het gelukkig goed! Vliegen blijft een bijzondere ervaring…

Toen we aankwamen zijn we vrijwel direct naar het nabijgelgen stand Malagueta gegaan. Heel mooi strand! Malaga is niet super toeristisch en we zaten echt midden in het centrum in een Air bnb. Het was niet echt een super mooi apartement… Maar we waren toch vaak buiten de deur.

Na de kleine bummer van ons appartement zijn we op zoek gegaan naar een lekker tentje om te eten. We kwamen terecht bij een soort barretje, Picasso, bij plaza Picasso. Daar hebben we echt héérlijke tapas gegeten. Echt omg wat was dit lekker! Het tentje was ook ontzettend gezellig. Ze hebben hier ook heerlijke cocktails. De laatste avond hebben we hier ook nog tot heel laat gezellig gezeten, aanrader dus!

Dinsdag

Van de tweede dag maakten we ook een lekkere stranddag. We ontdekten de boulevard waar we ook nog vaak hebben gewandeld. Dit is gelegen aan de haven waar ook veel cruiseschepen staan. Ook erg leuk om te kijken! Het is wel een wat luxere boulevard dus nep tasjes etc. van sommige cliché boulevards ga je hier niet vinden.

Zo zag een groot deel van onze vakantie eruit: lekker aan de zee liggen, bruin worden, af en toe een duik nemen en lekker relaxen. Heerlijk! we hebben er goed weer op gehad dus dat was ook echt top.

We besloten dat het leuk was om elke avond een soort ‘andere keuken’ te proberen. Onze eerste avond was Spaans, deze keer gingen we voor Grieks. We aten bij een Griek, Salonki, aan de boulevard. Daarnaast zat nog een Indisch, Argentijns en Mexicaans restaurant. Dit hoorde allemaal een soort van bij elkaar waardoor je als groep gewoon bij de verschillende restaurants kon bestellen. Leuk en handig concept!

Woensdag

Vanaf het vliegveld is Malaga hele goed bereikbaar met de trein. Met diezelfde trein kun je ook heel gemakkelijk andere leuke steden bezoeken. Wij zijn nog een dagje naar Torremolinos gegaan, echt totaal anders dan Malaga! Hier merk je echt weer dat je in een toeristisch centrum zit. Ook leuk om te zien. We hebben daar de hele dag een beetje rondgelopen, gewinkeld, geluncht en uiteindelijk zijn we ook nog naar het strand gegaan. Het was alleen nét even wat te warm voor al onze activiteiten dus aan het eind van de middag waren we echt ka-pot. Wel leuk om alles even gezien te hebben.

In de avond hadden we ook een gezellige sushi date. Dit was zo’n all you can eat achtig sushi restaurant, Arigato. Meer een concept zoals we in Nederland gewend zijn bij Sumo enzo. Het was weer erg lekker en ook heel betaalbaar.

Donderdag

De donderdag was helaas ook al weer onze laatste volledige dag. Die hebben we dan ook enorm goed benut! Op onze weg naar het strand was ook een prachtige soort wandelroute naar een ruïne. Er was ook een prachtig aangelegde tuin. Als je daar bent, zeker de moeite om even te gaan wandelen!

Het was ondanks dat het een klein beetje bewolkt was ook ontzettend heet dus halverwege zag ik het even niet meer zitten haha! Toch gewoon lekker blijven lachen, want het was hartstikke mooi en gezellig!

Uiteindelijk hadden we ook een prachtig uitzicht over de stad, de boulevard en de haven. In het grote ronde gebouw werden/worden (ik hoop eerlijk gezegd werden) stierengevechten gedaan.

Na dit hele avontuur hebben we onszelf beloond met een lekkere donut van Dunkin’ Donuts. Ik ging voor de Oreo variant en omg wat was die lekker! Hierna zijn we nog lekker tot in de avond naar het strand gegaan en hebben we nog lekker gezwommen.

Na een sangria kregen we toch ook nog wel honger. Aan de boulevard zijn we bij O Mamma Mia een pizza gaan eten met rucola en Parmezaanse kaas. We zijn nog naar dat tentje Picasso gegaan voor wat lekkere cocktails. Een enorm gezellige afsluiter!

De volgende dag en tevens laatste dag waren we enorm brak. We moesten om 12:00 ons appartement uit en hebben dus lekker rustig ontbeten, onze koffers ingepakt en zijn weer naar het vliegveld vertrokken. Ik heb het enorm leuk gehad en kan Malaga ook zeker aanbevelen als vakantie plek. Het is niet super toeristisch, dus ook leuk als je meer van het ‘echte’ Spanje wil ontdekken. Dit was ook mijn eerste vakantie samen met een vriendin en dat is me goed bevallen. Ik kan ook echt iedereen aanraden om na de examens er lekker even tussen uit te gaan!

Wat is jouw lievelings vakantieplek?