Review ♥ Essence sheer & shine lipsticks

Na de hele matte lipstick hype zijn er ook steeds meer merken die wat meer in gaan op de glossy lippen. Eerlijk gezegd heb ik het ook wel een beetje gehad met de matte lippen en betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik voor een wat minder gepigmenteerde lipstick met een shine ga of een lip gloss. Ik heb ook twee lipsticks gekocht van Essence uit de sheer & shine lijn. Ze zijn ontzettend goedkoop dus ik wilde ze graag proberen en toevoegen aan mijn glossy lip producten collectie. 


Ik ging voor twee best wel verschillende kleurtjes namelijk nummer 15 brick is chic! en 03 bff. Helaas zijn er niet heel veel verschillende kleuren beschikbaar, maar 8. Toch zitten er wel wat leuke tinten tussen. Je kunt ze krijgen voor slechts €1,99 wat echt absurd weinig is voor een lipstick. Essence is al goedkoop maar deze zijn zelfs nog 40 cent goedkoper dan de ‘normale’ lipsticks.

Boven zie je 15 brick is chic! en onder 03 bff. 15 is een soort bruinig/roodachtig kleurtje en 3 is meer een roze my lips but better kleur. Dit zijn ook min of meer de enige tinten die ik de laatste paar maanden draag: of meer bruin, of meer roze. Ondanks dat ze sheer&shine worden genoemd, vind ik ze helemaal nog niet zo sheer. Ze hebben absoluut nog pigment en je ziet echt wel een duidelijke kleur. Alleen maar goed eigenlijk!


De kleuren komen ook op de lippen nog duidelijk over. Ik had hier best wel last van velletjes, maar door de zachte formule zie je deze vrijwel niet. Ze voelen ontzettend comfortabel aan op de lippen én geven dus ook nog eens kleur! Ze geven natuurlijk wel wat af en blijven niet zo lang zitten als een matte lipstick, maar een uurtje of drie heb je er zeker wel plezier van. Ik draag liever een lipstick die ik wat vaker aan moet brengen en dat het nog fijn voelt, dan zo’n matte lipstick die wel blijft zitten maar aan het eind van de dag mijn lippen compleet heeft uitgedroogd.

Ik ben echt heel erg te spreken over de sheer&shine lipsticks van Essence. De kleuren vind ik leuk en de prijs is al helemaal geweldig. €1,99 voor lipsticks die ook nog eens goed zijn en fijn aanvoelen is echt een super deal. Ik ben zeker van plan om meerdere tinten aan te schaffen. Ik hoop ook oprecht dat wat meer glossy lippen weer on trend gaan worden!