Review + swatches | NYC Cityproof matte longlasting blur lip color

Een aantal maanden geleden kreeg ik een ontzettend leuk pakketje van NYC met heel veel nieuwe lip producten. Dat waren onder anderen deze 10 nieuwe matte lip kleuren. Het zijn allemaal ook erg verschillende tinten dus voor iedereen zal er wel iets tussen zitten. Zoals we van NYC gewend zijn, zijn ze erg betaalbaar dus ik was enorm benieuwd. Ik heb ze voor jullie getest en ook allemaal geswatcht! 

Dit product heeft twee kanten waarvan deze kant het echte product bevat. Het is een soort dik lip potlood. Het is zeker geen lip liner, maar ook niet zo’n chubby stick achtig product. Hierdoor kan je wel precies werken, maar is het invullen van heel je lip ook geen enorm gedoe. Dit zijn de tinten van links naar rechts: 202 Brooklyn Berry – 402 Central Park Plum – 401 Riverside Ruby – 400 Manhattan Mauve – 203 Rose Island – 201 Fashion Fuchsia – 100 Nude York Style – 200 Pink City – 301 City Cherry – 300 Red High Line

Aan de andere kant zit een soort sponsje waarmee je de kleur kan blurren/blenden. Zelf ga ik die denk ik niet vaak gebruiken, maar dit is heel handig voor bijvoorbeeld zo’n Koreaanse ombré lip of wanneer je gewoon geen super heftige kleur op je lippen wil. Helaas wordt het sponsje wel vrij snel vies dus zul je deze schoon moeten maken als je het vaak gebruikt.

Dit zijn als eerst de drie meest draagbare tinten. Als eerst 100 Nude York style, een echte nude kleur. Ik vind hem vrij licht, maar toch nog wel mooi en perfect om te combineren met een iets donkerdere nude tint voor een ombré. De kleur 400 Manhattan Mauve is niet echt mijn ding. Het is een wat koelere roze tint en ik vind dat het me een beetje bleek maakt. Mocht je wel van dit soort lichtroze kleuren houden, is hij wel erg fijn! 203 Rose Island is denk ik echt mijn favoriet van al deze tinten. Ik vind de kleur een beetje moeilijk om te omschrijven maar ik vind het een prachtige tint! Allemaal dekken ze ook goed, alleen Nude York Style kan een beetje streperig uitvallen. Wanneer je dit blend met het sponsje is er niet zo veel meer aan de hand.

Links is 202 Brooklyn Berry, een heel mooie felroze. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom deze Berry wordt genoemd? 301 City Cherry en 300 Red High Line zijn allebei mooie rode tinten. Mijn favoriet van die twee is 300 omdat 301 een klein beetje vlekkerig lijkt en iets meer velletjes benadrukt. Voor de donkere tint 402 Central Park Plum was ik een klein beetje bang omdat dit vaak erg oneven zijn op de lippen. Het viel me eigenlijk nog helemaal niet tegen! Het is niet mijn favoriet, maar je kunt hem prima dragen als je op zoek ben naar een betaalbare donkere lip kleur.

De laatste drie zijn allemaal een beetje roze. 201 Fashion Fuchsia is de meest felle van deze hele collectie. Erg leuk en vrolijk voor in de zomer! 401 Riverside Ruby is ook een lekker vrolijke kleur alleen wat meer paars. Hij doet me een klein klein beetje denken aan Candy Yum Yum. Het is in ieder geval een lekker opvallende tint. De laatste is 200 Pink City. Ook deze is een beetje paars/roze. Een mooie tint, alleen ik vind hem niet helemaal bij mezelf staan.

Ik bene echt positief verrast door deze producten! Op de swatches lijken ze nog niet zo mat, maar na een tijdje dragen slijt hij wat meer en wordt de kleur ook matter. Ze zitten comfortabel op de lippen, hebben intense kleur en blijven goed zitten. De meeste zeker wel zo’n 4 uur wanneer je niet al te veel eet/drinkt. Met de kleine prijs van slechts €4,49 kunnen we dit zeker een echte budget topper noemen! NYC heeft ook nog eens vaak aanbiedingen waardoor je ze al helemaal goedkoop kan krijgen. Wat mij betreft wel het proberen waard wanneer je een kleur ziet die je bevalt.

Van mezelf mag ik er 4 of 5 houden uit deze collectie. Welke vind jij dat ik moet houden voor in mijn stash?