Review | W7 Smokin’ Palette

Delaatste tijd zijn er helaas niet heel veel reviews online gekomen. In mijn examentijd heb ik vrijwel geen make-up gedragen waardoor ik ook niet heel veel nieuws voor jullie heb kunnen proberen. Nu is er eindelijk even rust en kan ik weer aan de slag met make-up! Deze keer review ik een oogschaduw palette van W7, namelijk Smokin’. Misschien vermoedde je al iets, maar dit moet een dupe zijn voor het Urban Decay Naked Smoky pallete.


W7 staat wel een beetje bekend om alle dupes die ze al hebben gemaakt. Wanneer je naar de kleuren in dit palette kijkt, doet het me ook meteen denken aan het palette van Urban Decay. Toch zijn er wel al wat verschillen te zien. Waar in dit palette vooral bruin en grijs tinten zitten, zitten er in ‘the real deal’ ook meer tinten met een wat meer paarse en blauwe ondertoon. Er zijn 4 matte kleuren en 8 met metallic/shimmer finish.

De shimmer kleuren uit dit palette zijn enorm gepigmenteerd en hebben ook een goede glans. Ik moet zeggen dat ik niet heel goede ervaringen had met oogschaduw van W7, maar deze heeft me we enigszins positief verrast. Ze blenden wel weer iets te makkelijk weg, maar wanneer je ze goed opbouwt zijn ze echt prachtig op de ogen!

Heel fijn aan dit palette vind ik ook dat alle matte kleuren die je nodig hebt voor een basis smokey eye ook al in dit palette zitten. Dat maakt dat je hiermee een volwaardige look kan maken wat echt top is. Ook de matte kleuren hebben nog redelijk pigment, niet geweldig maar goed genoeg voor een mooie look.

Ik ben niet compleet omvergeblazen door dit palette, maar hij is zeker prima! De pigmentatie is goed en je kunt er zeker een mooie look mee maken. Ik zou het niet als vervanging zien voor het Naked Smokey palette, maar zo op zichzelf is hij leuk om in je stash te hebben. Je kunt dit palette onder anderen hier vinden voor slechts €8,95.