6 Tips om budgetproof van het festivalseizoen te genieten

15 oktober 2016 Uit Door admin

mei 22, 2016

Hoeveel festivals heb jij op je lijstje staan deze zomer? Een festival is dé perfecte vrijetijdsbesteding in het weekend! De echte festivalliefhebber kan in heel Nederland met de voetjes van de vloer, want tegenwoordig wordt er praktisch elk weekend wel ergens een festival georganiseerd. Nu is het bezoeken van festivals vaak een dure hobby. Om ervoor te zorgen dat je aan het eind van het festivalseizoen niet volledig blut bent, geven we in samenwerking met ActiePagina.nl tips om geld te besparen. Zo hoef je geen festival te missen, maar houd je ook geld over voor genoeg andere dingen.

1. Festivals zijn vaak dé gelegenheid om een nieuwe outfit te scoren. Een nieuwe hippe zonnebril, gave regenjas (in plaats van gratis poncho) of gezellig zomers jurkje is onmisbaar voor een feestje toch? Festival looks zijn hot en hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Coachella is geweest dus is er weer genoeg inspiratie voor de perfecte festival outfit. Shop online via ActiePagina.nl bij winkels zoals Asos, Forever 21 en Boohoo.com om te kijken of je nog een leuke korting kunt scoren bij je aankopen.

2. Ga je naar een festival in Amsterdam en is het lastig met de fiets of openbaar vervoer bereikbaar? Download dan de app van de nog vrij nieuwe en onbekende taxidienst Abel. Via deze handige app bepaal je zelf waar je opgehaald wilt worden en of je de rit wilt delen met andere passagiers. Daarnaast kun je ook nog aangeven of je haast hebt of niet. Hoe flexibeler je bent, hoe lager je kosten. Wie weet ontmoet je ook nog eens gezellige andere festivalgangers!

3. De populaire en bekende festivals laten je al snel een meerdere tientjes neerleggen voor alleen al het entreekaartje, maar gelukkig is dit niet bij alle festivals het geval. De wat kleinere festivals of die pas een eerste editie organiseren, verkopen dikwijls nog kaartjes voor een betaalbare prijs. En bovendien kunnen ze juist extra leuk zijn vanwege de intieme sfeer. Beslis je last-minute om naar een festival te gaan? Kijk dan eens op TicketSwap.nl of er nog goedkopere tweedehands e-tickets verkrijgbaar zijn. Festivals zonder entree zijn er overigens ook nog en soms zelf ook waar je je eigen consumptie kunt meenemen.

4. Tussen de wijntjes en biertjes door moet je ook wel water drinken, helemaal als het warm weer is. Helaas is water kopen op een festival een duur geintje; sommige festivals vragen wel vier euro voor een flesje water. Daarnaast krijg je nooit een dopje op het flesje, zodat je vaak in een keer een halve liter op moet drinken. Een kleine, simpele tip is om vanuit thuis een dopje mee te nemen bijvoorbeeld van een Spa of Sourcy-flesje. Zo doe je én langer met je water en kun je het rustig de hele dag bijvullen.

5. Ook niet geheel onhandig is om met jezelf een budget af te spreken. Vaak kun je door alle gezelligheid (en drankjes) een beetje meegesleept worden om meer drankjes en eten te kopen terwijl dit niet nodig is. Neem alleen contant geld mee, zo kun je ook niet meer uitgeven dan je mee hebt genomen. Houd ook bij hoeveel je uit hebt gegeven op de festivals. Soms kun je er nog wel eens van schrikken.

6. Steeds meer festivals bestaan uit meerdere dagen, bijvoorbeeld Amsterdam Open Air. Wanneer je op een camping verblijft, is je trendy outfit en toegangsbewijs niet voldoende en heb je natuurlijk allemaal campingspullen nodig. Heb je deze nog niet thuis liggen, vraag eerst aan vrienden en familie of je misschien spullen kunt lenen. Hebben je vrienden of familie niets liggen, check dan Peerby; dit is een platform waarbij je spullen van mensen in de buurt kan lenen. Dit bespaart enorm veel geld, wat je natuurlijk veel beter uit kunt geven aan een lekkere zak friet, verantwoorde salade of een koud biertje.

Wat zijn jouw ultieme festival bespaartips? En heb jij al festivals op de planning staan?

*Dit is een advertorial