Besparen op vakantie ♥ Feiten en tips

1 november 2016 Uit Door admin

juli 27, 2015

Vakantie kan enorm duur zijn. Niet alleen de kosten voor het vervoer en verblijf maar alle kosten er omheen kunnen ook aardig hoog oplopen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders graag en veel bezuinigen op hun vakantie. In dit artikel lees je een aantal grappige feitjes en geef ik je een aantal tips hoe je makkelijk geld kunt besparen op vakantie!

Nederlanders zijn zuinig, zelfs als het op hun welverdiende vakantie aankomt. Bijna de helft (46%) smeert zijn eigen bammetjes wanneer hij er een dagje op uit gaat. Dit blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl onder ruim duizend Nederlanders*. Ook zegt 52% zelf boodschappen te doen en te koken in plaats van een restaurant te bezoeken.

De vakantie is nog niet begonnen, of Nederlanders proberen al te besparen. Naast het zelf regelen van de vakantie, zonder tussenkomst van een reisbureau, touroperator of tussenpersoon (56%) en het vermijden van het doorgaans dure hoogseizoen (52,6%), wordt er actief bespaard door het inzetten van vroegboekkortingen of last-minute aanbiedingen. Ook bespaart men graag door intensief vakantieaccommodaties te vergelijken. Bijna een kwart (22,5%) maakt bij het boeken van een vakantie bovendien gebruik van (online) kortingscodes van vakantieaanbieders.

Ook tijdens de vakantie smijt de Nederlander niet onnodig met zijn zuurverdiende geld. Zo nemen we ons eigen natje en droogje mee onderweg en ruilen het romantische diner buiten de deur in voor een rondje in de supermarkt. Zo min mogelijk bellen en internetten in het buitenland, minder souvenirs inslaan en producten uit eigen land meenemen zodat er ter plaatsen niets aangeschaft hoeft te worden, zijn andere handige strategieën om geld over te houden.

Mike Lester, General Manager bij ActiePagina.nl licht toe: “Onze studie laat zien dat het merendeel van de mensen zowel tijdens hun vakantie als in de voorbereiding daarop, geld probeert te besparen. Door slim online te shoppen en kortingscodes in te zetten kan tijdens de vakantie eenvoudig een aantal euro’s minder worden uitgegeven, zonder dat dit veel tijd of energie kost.”

Mijn ervaringen en tips

Van mijn ouders heb ik altijd al meegekregen dat je goed moet omgaan met geld. Ik ben totaal niet opgegroeid in een familie die zomaar vanalles uitgeeft. Op vakantie besparen wij dus ook op een aantal simpele maniertjes. Op de vakantie waar wij naartoe gaan besparen we eigenlijk nooit, we houden wel van een mooie luxe camping maar voor de rest zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten.

Als eerste het eten. Je kunt je soms lelijk vergissen in de kosten van eten sn drinken op vakantie. Zelf koken is dan ook een hele goede manier om veel geld te besparen. Koop je boodschappen ook niet in de winkel van de camping, meestal ligt die prijs echt veel te hoog. Vaak zit er in de buurt ook echt wel een supermarkt waar je alles kunt halen voor een veel lagere prijs. Let er ook op waar je allemaal drankjes haalt. Een paar keer koffie halen of een cocktail aan de bar is lekker maar kan aan het eind ook voor een behoorlijke rekening zorgen.

Spreek ook een bedrag met jezelf af wat je wilt uitgeven op je vakantie. Neem dit bijvoorbeeld contant mee en probeer dan ook niet te pinnen voor dingen als souvenirs, kleding en make-up. Zo voorkom je dat je te veel onnodige prulletjes koopt. Iets ter herinnering is natuurlijk hartstikke leuk maar je hoeft echt niet en een sleutelhanger en een magneet en een tas met I ♡ …. erop te hebben.

Natuurlijk is de vakantie bedoelt om lekker te ontspannen en is zwaar letten op de centen ook echt niet nodig maar jezelf af en toe de spiegel voorhouden en letten op wat je uitgeeft kan nooit verkeerd zijn toch? Wanneer je dit leest zit ik in Frankrijk en ik zal ook vast met een hoop spullen thuis komen die ik echt niet nodig heb. Maar he, het is vakantie toch? Geniet er lekker van!

*Dit onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Panelwizard in januari 2015 opdracht van ActiePagina.nl, de marktplaats voor slimmer winkelen. ActiePagina.nl maakt het klanten gemakkelijk om eenvoudig geld te besparen bij het online winkelen.
**Dit is een advertorial