Gezonde snack repen van Doctor’s Orders

15 oktober 2016 Uit Door admin

juli 9, 2016

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het vaak toch wel heel lekker vind om ’s middags of ’s avonds nog even iets te snacken. Van Doctor’s Orders kreeg ik een leuk brievenbus pakketje met daarin 3 van hun repen. Dit zijn snack repen, gemaakt van alleen maar gezonde en pure ingrediënten. Geen gekke toevoegingen, gewoon producten zoals noten en gedroogd fruit. Vaak zijn van die gezonde snacks niet weg te krijgen (naar mijn mening) dus ik was wel benieuwd naar deze. Want hoe mooi zou het zijn als je gewoon lekker iets kan snacken zonder schuldgevoel?!

Nuts & Vanilla

Ingrediënten: 25,7% noten (fijngehakte en stukjes amandelen met vlies, pistache­nootstukjes, pecan­noot­stukjes, cashew­noot­stukjes, fijngehakte hazel­noten met vlies,), 18,3% volkoren­tarwemeel, gehakte rozijnen, chichorei­wortel­vezels, grasboter, scharrel­kippenei, bakkersgist, 2,3% haver­zemelen, honing, 1,3% tarwekiemen, 0,6% gebroken lijnzaad, zeezout, Bourbon vanille extract.

Noten zijn heel erg gezond en ook nog eens heel erg lekker. Toch viel deze reep me een beetje tegen. Het is toch iets anders dan ik had verwacht van een notenbar. Ik weet niet wat het is dat ik er niet lekker aan vind, maar dit is zeker niet mijn favoriet. Het is absoluut niet vies, maar geen snack waar ik nou oprecht van zou gaan genieten.

Cranberry & Orange

Ingrediënten: 18,3% volkoren­tarwemeel, 14,2% gedroogde cran­berries (51,0% cran­berries, ingedikt appelsap), chichorei­wortel­vezels, gehakte gedroogde abrikozen, grasboter, 4,6% fijngehakte amandelen met vlies, scharrelkippenei, 4,5% fijngehakte hazelnoten met vlies, bakkers­gist, fijngehakte rozijnen, 2,3% haver­zemelen, honing, 1,3% tarwe­kiemen, 0,8% ingedikt cranberry­sap, 0,6% gebroken lijnzaad, 0,6% sinaasappel­zest, zeezout, oranjebloesem­water.

Ik denk dat dit de meest ‘toegankelijke’ reep is. Hij smaakt nog lekker zoet/fris/zuur maar is toch gezond. Deze doet me nog het meest aan die liga fruitkicks denken. Zeker geen straf om deze reep te eten. Ik vind fruitsmaken graag erg lekker en met deze weet je gelukkig zeker dat er niet allemaal nog onnodige en slechte toegevoegde suikers in zitten.

Cacao & Nuts

Ingrediënten: 18,3% volkoren­tarwemeel, 16,8% noten (fijngehakte en stukjes amandelenmet vlies, cashew­noot­stukjes, fijngehakte hazel­noten met vlies, pecan­noot­stukjes), chichorei­wortel­vezels, gehakte rozijnen, 11,0% pure cacao, grasboter, scharrel­kippenei, bakkers­gist, 2,3% haver­zemelen, honing, fijngeraspte cocos, 1,3% tarwe­kiemen, 0,6% gebroken lijnzaad, zeezout, Bourbon vanille extract, cayenne­peper.

Chocola is natuurlijk altijd goed. Deze chocola is 100% pure cacao boon, maar smaakt niet bitter omdat hij is gemengd met rozijnen. Deze reep vond ik ook weer echt ontzettend lekker. Echt een goede manier om op een niet al te slechte manier je chocolate-craving tevreden te stellen. Ook deze heb ik met plezier getest haha!

Over de Cranberry & Orange en Cacao & Nuts repen ben ik erg te spreken. Nuts & Vanilla is helaas niet zo mijn ding. Die andere twee zijn zeker wel repen die ik opnieuw zou willen kopen. De repen kosten €1,25 per stuk. Geen onredelijke prijs vind ik. Je kunt ze als brievenbus pakketje bestellen op de site van Doctor’s Orders.