Leuke goedkope zonnebrillen + feitjes

15 oktober 2016 Uit Door admin

juni 14, 2016

Zonnebrillen zijn tegenwoordig niet alleen maar handig voor tegen de zon, maar ook nog eens een echt fashion statement. Een op de zeven Nederlanders draagt er zelfs eentje wanneer de zon niet schijnt. In dit artikel een aantal leuke feitjes over zonnebrillen en een aantal voorbeelden van mooie budgetvriendelijke zonnebrillen.

Feitjes

Nederlanders bezitten gemiddeld 2,5 zonnebrillen en 80% zegt dat het niet uit maakt van welk merk de zonnebril is. Meer dan de helft zal nooit meer dan 50 euro aan een zonnebril besteden. We verkiezen kwantiteit boven kwaliteit. Dit ondanks dat we er ons wel van bewust zijn dat de wat duurdere zonnebrillen waarschijnlijk wel voor betere bescherming zorgen. 68% van de Nederlanders gaat ook actief op zoek naar manieren om flink te besparen op een zonnebril. Toch geldt dit allemaal niet voor mensen met een oogafwijking, wat ook vrij logisch is. 61% daarvan koopt slechts eens in de paar jaar een nieuwe bril en 43% besteedt hier meer dan 100 euro aan, waar slechts 18% van de mensen zonder oogafwijking dit wel eens doet.

Een reden waarom Nederlanders weinig spenderen aan een zonnebril is omdat zij zonnebrillen vaak kwijtraken (25%) of dat ze kapotgaan (28%). Een vijfde draagt zelfs geen zonnebril naar bepaalde evenementen zoals festivals, omdat ze bang zijn de bril kwijt te raken of te beschadigen. Nederlanders kopen hun zonnebril het liefst bij een opticien of specialist (50%), een warenhuis (14%) of online (5%). De vorm van het montuur (26%), de bescherming voor de ogen (22%), de pasvorm (16%) en de prijs (15%) zijn de kenmerken waar Nederlanders als eerste op letten bij de aanschaf van een zonnebril. Merk is voor slechts 3% het belangrijkste. Opvallend is dat vrouwen vaker dan mannen betere bescherming voor de ogen het belangrijkste vinden (25% tegenover 19%), maar ook dat mannen juist vaker dan vrouwen het belangrijkste vinden dat een bril in de mode is (6% tegenover 3%). Dit alles is gebleken uit onderzoek van ActiePagina.nl, de online marktplaats voor slimmer winkelen.

Leuke zonnebrillen

Hierbij ook een aantal leuke voorbeelden van hele betaalbare zonnebrillen. Ze zijn allemaal onder de €20 dus heel erg budgetvriendelijk. Helaas zijn ze wel allemaal zonder sterkte, dus mocht je een oogafwijking hebben en alleen een bril dragen zou je misschien bij Hans Anders kunnen kijken. Vaak verkopen ze daar ook nog best betaalbare zonnebrillen op sterkte.

Via Forever 21

Via Boohoo.com

Via Zalando

Ben jij ook zo’n fan van zonnebrillen? En let jij op de prijs of het merk?