Leuke ideetjes voor een dagje uit met vrienden (lente editie)

23 juni 2016 Uit Door admin

mei 8, 2016

Het leek alsof het mooie weer nooit zou komen, maar nu worden we eindelijk op een zonnetje getrakteerd en kan de winterjas definitief ingeruild worden voor een luchtiger exemplaar. We krijgen weer meer energie en willen de deur uit om leuke dingen te doen. Nederland heeft gelukkig genoeg leuke plaatsen en evenementen waar je je zeker kunt vermaken met vrienden. In samenwerking met Actiepagina.nl geven we je leuke tips voor dagtripjes met vrienden.

Rollend naar huis
Foodtrucks zijn niemand meer onbekend en ze reizen het hele land door. Foodfestivals zijn hip, er is heerlijk eten en er zijn dikwijls ook nog extra activiteiten zoals livemuziek. Met deze ingrediënten heb je gegarandeerd een gezellige dag met vrienden. Heel veel van dit soort festivals zijn gratis te bezoeken. Enkele voorbeelden van foodtruckfestivals zijn Nederland Kookt in Amsterdam en TREK, dat door heel Nederland reist. ELLE Eten heeft voor de maand mei ook nog aan aantal leuke aanraders. Tip: op websites van de gemeente staan dit soort evenementen ook dikwijls beschreven, dus kun je makkelijk checken of er een heerlijk foodfestival bij jou in de buurt is.

De natuur in
Houden jij en je vrienden ook van sportieve activiteiten? Wellicht is het dan een leuk idee om de fiets te pakken en erop uit te gaan. Via de routeplanner van de fietsenbond kun je heel veel fietsroutes vinden en ook zelf aangeven wat je startpunt en eindbestemming is. Ongetwijfeld kom je langs leuke tussenstops voor een kopje koffie met appeltaart of een heerlijk verdiend biertje in de zon! Als je zelf geen geschikte fiets hebt voor langere afstanden kun je natuurlijk ook nog een altijd een fiets huren voor een dag.

Stedentripjes van eigen bodem
Bij stedentripjes denk je wellicht al snel aan het buitenland, maar vergeet zeker de pareltjes in eigen land niet. Gelukkig is Nederland relatief klein en kom je al een heel eind met de trein en auto. Wordt voor een dag toerist in eigen land en ontdek met je vrienden dorpen en steden waar je nog nooit bent geweest. Bij winkels zoals de Albert Heijn, Kruidvat of HEMA hebben ze dikwijls speciale kortingsacties voor treinreizen in combinatie met activiteiten. Via ActiePagina.nl kun je ook alle kortingscodes van de NS bekijken. Zo bespaar je in ieder geval op het treinritje en houd je meer geld over voor de rest van de dag.

Aapjes kijken
Voor een dagje pretpark of dierentuin zijn we eigenlijk nooit te oud. Aapjes kijken blijft stiekem heel leuk en achtbanen bezorgen ons nog steeds een adrenalinekick. Op de dagen dat het minder lekker weer is, kun je ook met z’n allen een escape room in. Kijk ook eens op Actiepagina.nl in de categorie Dagje-uit of er leuke kortingscodes te verkrijgen zijn voor bijvoorbeeld pretparken, musea of dierentuinen.

Welke tips heb jij voor dagjes-uit met vrienden?