Persoonlijke update ♥ Beginnen met CVS behandeling & lelijke enkelband

15 oktober 2016 Uit Door admin

mei 18, 2016

Als je me op snapchat of Instagram volgt heb je het gisteren misschien al gezien, maar het leek me ook wel handig om dit even via mijn blog met jullie te delen. Ik loop namelijk nu voor twee weken met een enkelband. Ik lijk net een crimineel (lol) maar het heeft natuurlijk een heel ander doel. In mijn vorige persoonlijke updates heb ik al vaak geschreven dat ik aan het wachten ben op een behandeling voor mijn CVS. Aan dat wachten lijkt nu gelukkig een einde te komen! In dit artikel verder nog even wat meer informatie over wat dat voor mij gaat betekenen de komende tijd.

Waarom die enkelband?

Vanaf vandaag zal ik dus twee weken met een verschrikkelijk lelijke enkelband omlopen maar je vraagt je misschien wel af waarom. De enkelband is een actometer en zal al mijn activiteit gaan meten. Een beetje vergelijkbaar met een fitbit maar dan een hele ouderwetse en lelijke versie daarvan haha! Op die manier gaan we erachter komen hoe lichamelijk actief ik nog ben. Mijn conditie is behoorlijk slecht en ik beweeg niet zo heel erg veel. Aan de hand van deze metingen zal er voor mij een programma worden gemaakt om mijn activiteit weer flink op te bouwen. Ik moet hem zowel overdag als ’s nachts dragen en moet daarnaast ook 4 keer per dag een dagboek invullen over hoe ik me voel. Best pittig maar ik ben heel blij dat er eindelijk iets gebeurt. Ik heb al geprobeerd om dit lelijke ding te verbergen maar onder je broek is vrij onmogelijk en doet ook nog eens pijn… Dan maar eruit zien als een vluchtgevaarlijke crimineel haha!

De behandeling

Momenteel zit ik nog in een soort screeningstraject voor de behandeling. 3 juni krijg ik uiteindelijk te horen of ik de behandeling mag gaan doen maar ik weet eigenlijk voor 99% zeker dat het antwoord daarop ja zal zijn. Het is best ingewikkeld om uit te leggen wat de behandeling inhoud, het is namelijk nogal wat haha. Het bestaat niet uit medicijnen of iets maar het is een soort stappenplan waarmee je vanaf eigenlijk 0 je leven weer langzaam helemaal gaat opbouwen. Dit houdt conditie trainen in, maar ook bijvoorbeeld school opbouwen, slaap ritme ontwikkelen en gedragstherapie. Het doel is uiteindelijk dat ik mezelf niet meer als moe zie en dat de vermoeidheid geen rol meer speelt in mijn leven. Ik zal vrijwel alles wat ik wil uit handen moeten geven en me houden aan een zeer strak schema. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, aangezien ik nogal een control freak ben haha.

Hoe gaat het nu met mij?

Oh ja, misschien wel even handig om te vertellen. Mocht je überhaupt nog geen idee hebben wat er met mij aan de hand is dan raad ik je aan om even mijn andere persoonlijke artikels te lezen. Het gaat nog steeds niet beter, misschien zelfs slechter (ik heb zelf eerlijk gezegd geen idee). Ik ga nog steeds geen volle dagen naar school en sinds ik terug ben van treinreis is mijn conditie foetsie. Ik heb nog steeds een belachelijk hoge hartslag zonder echt inspanning te verrichten en ben nog steeds gewoon altijd moe. Vooral dat laatste ben ik nu wel zat. Ik heb de afgelopen maanden serieus nog niet 1 dag gehad dat ik me gewoon normaal voelde. Toch probeer ik daar allemaal ook niet te veel bij stil te staan. Ik bekijk het van dag tot dag en zoals ik me voel, zo voel ik me dan gewoon. Ik probeer nu nog maar even gewoon zo normaal als mogelijk door te gaan. Hopelijk lukt het mij de komende tijd ook nog steeds om gewoon met mijn blog en YouTube verder te gaan want ik zou het wel heel erg stom vinden als ik dat ook zou moeten gaan afbouwen…

Dat laatste stukje maakt dit artikel een beetje negatief maar eigenlijk ben ik nu heel blij en moet dit een vrolijke update zijn: Ik zal binnenkort eindelijk gaan starten met de behandeling die waarschijnlijk gaat helpen! Jeeejj! En dat binnenkort is over ongeveer een maand (als alles goed gaat). Ik ben heel benieuwd hoe dat me gaat bevallen. Aan motivatie in ieder geval geen gebrek dus ik hoop dat het ook gewoon gaat helpen voor mij. Nu heb ik er in ieder geval vertrouwen in!

Dat was weer even mijn persoonlijke update voor deze keer. Ik zal jullie nog wel een keertje op de hoogte houden, mochten jullie dat nog interessant vinden. Zoals ik elke keer weer zeg: YouTube en blog gaan vooralsnog normaal verder, maar ik heb geen idee hoe dit over een paar weken zal zijn. Dan zien wel wel weer… 🙂