Review ♥ Catrice Matt Lip artist 6hr

15 oktober 2016 Uit Door admin

september 8, 2016

Nog meer nieuwe lipproducten! Ik had al nieuwe lipsticks en lip creams geprobeerd van Essence & Catrice, maar Catrice is ook nog met een ander soort product uitgekomen: De matt lip artists. Het zijn een soort dikke lippotloden die je gewoon aan kunt brengen als lipsticks. Ze beloven 6 uur lang te blijven zitten. Dat wilde ik wel eens zien, dus ik nam twee kleurtjes mee.

De twee tinten die ik meenam zijn 030 Barberry Hopping en 070 First bROWn Ticket. Een roze framboostint en een taupe/bruine tint. Het design van deze producten vind ik overigens ook erg mooi. Heel strak en handig, omdat je de kleur makkelijk aan de achterkant kunt zien.

De matt lip artists zijn dus chubby lippotloden, beetje vergelijkbaar met de soft matt lip balms die HEMA een paar jaar geleden uit heeft gebracht. Met de punt kun je (zeker in het begin) makkelijk en precies werken. Na een tijdje wordt deze natuurlijk wel platter en wordt het meer een lipstick.

Het beste van deze producten is eigenlijk het pigment, die is namelijk echt on point. Met een keertje over je lippen heengaan heb je echt al een heel intense kleur. De kleuren lijken zo op mijn arm misschien heel erg op elkaar, maar op de lippen zijn ze totaal anders.

Op de lippen geven ze ook een enorm intense kleur. Ze zijn alleen niet 100% mat maar naar mate de tijd vordert, en het product wat meer slijt, wordt hij wel matter. Het voelt wel nog steeds super comfortabel aan op de lippen, totaal niet uitdrogend wat je vaak met matte lipproducten ziet.

Maar dan de hamvraag: blijven ze ook 6 uur lang zitten? Het antwoord daarop is nee. Vind ik dat heel erg? Nee. Hij blijft namelijk zeker wel 4 uur zitten en de kwaliteit is verder gewoon zo goed dat ik het voor lief neem. Ik vind het alleen wel raar dat ze dan wel met die houdbaarheid adverteren maar goed. Het pigment is fantastisch en dit is eindelijk eens een (vrijwel) mat product dat écht comfortabel aanvoelt. Ze zijn €4,99 per stuk, wat ik wel een beetje op het randje vind voor een product van Catrice, maar het is nog steeds super betaalbaar en de kwaliteit is gewoon echt top! I want more!

(morgen kun je deze producten trouwens in actie zien in een video)