Review ♥ Essence light up your face luminizer palette

15 oktober 2016 Uit Door admin

september 11, 2016

Ook essence speelt nu goed op de highlight/strobe trend in en is uitgekomen met een ‘luminizer palette’. Een trio met daarin drie verschillende highlighters waarmee je je hele gezicht kunt highlighten. Ik was ontzettend benieuwd of er eindelijk ook een budget merk zou zijn met mooie highlighters, dus ik moest hem wel proberen.

 Een half jaar geleden kwam essence al met de face palettes, nu zijn diezelfde dingen er ook met highlighters. Ze hebben er een mooi patroon in want wel een leuk effect geeft. Met de vormgeving is in ieder geval niks mis. De meest linkse kleur (01) is vrij mat en een beetje huidskleurig. Goed voor als poeder onder de ogen of als highlight op je voorhoofd. De middelste (02) is de heftigste. Hij is best licht met een behoorlijke pearly finish. Er lijken wat microglitters in te zitten maar die zie je op je gezicht eigenlijk niet terug. De rechter (03) is een wat donkerdere, warmere en iets subtielere versie van de middelste. 

 Het pigment is zowel op de swatch als op je gezicht helemaal prima, je ziet ze zeker goed zitten. Maar het nadeel is wel dat ze ontzettend poederig zijn. Je moet echt je kwast enorm goed aftikken anders wordt het een cakerig stofwolk feestje op je gezicht. Wel een beetje een gebruiksaanwijzing dus, maar als je goed aftikt werkt het wel goed.

Essence heeft op de achterkant van dit palette een soort tutorial gemaakt waarin staat uigelegd waar je welke highlight moet aanbrengen. Wel handig voor als je niet weet wat je moet doen, maar je kunt natuurlijk altijd lekker zelf doen wat je wilt. Voor de first impression video en de swatch foto’s heb ik de tutorial wel even gevolgd.

De kleur 01 bracht ik aan op mijn voorhoofd, kin en neus. Deze zorgt voor een heel heel heel subtiele glow. 02 heb ik op mijn jukbeenderen en wenkbrauwbot (flink) aangebracht. Het geeft echt een ontzettend mooie en aanwezige glans. 03 moet je als een soort contour aanbrengen. Die snap ik niet helemaal, maar deze kleur is ook prachtig op je jukbeenderen.

Weetje, het is niet echt top kwaliteit maar ik ben trots op essence. Eindelijk eens échte highlighters met een mooie glow. Ik betrap mezelf er toch op dat ik hem er behoorlijk vaak bij pak. Het ziet er leuk uit en ondanks dat het wel wat poederig is en ik mijn kwast goed moet aftikken, werkt het prima. De middelste tint geeft echt een intense glow en ook de rechter is zeker niet mis. Voor €3,99 vind ik het echt een leuk product!