Review ♥ Essence satin touch blush 20 satin love

15 oktober 2016 Uit Door admin

september 18, 2016

Blush is meestal niet echt een product waar ik nou heel enthousiast van word. Ik gebruik het wel redelijk vaak, maar lang niet elke dag. Maar, toen essence uitkwam met de nieuwe Satin Touch blushes was ik toch wel benieuwd. Satin vind ik namelijk vaak wel een hele mooie finish voor op je gezicht. Er zijn momenteel 3 kleuren verkrijgbaar, waarvan ik de kleur 20 satin love heb meegenomen.

Ik heb dus de kleur 20 satin love, maar toen ik even ging kijken en eens goed de kleur weer ging bestuderen kwam ik erachter dat ik een andere kleur had meegenomen dan ik eigenlijk wilde (dom!). De andere kleuren zijn 10 satin coral en 30 satin bronze, die laatste is degene die ik eigenlijk wilde. Ik gebruik blush namelijk vaak als een soort bronzer/blush omdat ik wat meer van de warme bruintinten hou dan de echte roze tinten. Maar die heb ik nu dus wel haha.

Ik vind het design van deze blush heel mooi, maar vooral ook hartstikke praktisch. Het is een compacte platte verpakking waardoor je hem goed en makkelijk in je stash kunt opbergen en hij ook handig is om mee te nemen op reis.Het patroontje vind ik ook leuk, lekker simpel maar het geeft toch net een iets ‘luxer’ effect. Helaas gaat dit er natuurlijk wel snel van af.

De blush heeft een goed pigment en is vrij roze. Wanneer je hem gewoon swatcht lijkt hij best wel licht, maar wanneer je begint te blenden wordt hij wat donkerder, wat ik persoonlijk ook veel mooier vind. De blush geeft een hele subtiele glans. Ziet er heel natuurlijk uit omdat het dus niet helemaal mat is, maar het is ook niet té glanzend. Je kunt er nog lekker veel highlighter bij aanbrengen zonder dat je eruit ziet als een discobal.

Ik heb hem hier aangebracht op mijn wangen, een beetje lager dan dat de meeste mensen misschien blush zouden aanbrengen. Hij geeft een lekkere roze kleur aan mijn wangen. Ik moet wel even wennen aan zoiets als dit, omdat ik vrijwel altijd voor een peach of bronze kleur ga. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Over de kwaliteit heb ik echt letterlijk niks te klagen. Ik denk dat een duurdere blush echt niet beter is dan dit. Het is misschien niet helemaal mijn kleur, maar ik ga zeker nog eens kijken naar de andere twee tinten. Ze zijn slechts €2,59 per stuk wat echt een super goede prijs is.