Review ♥ Goedkope concealer paletten

15 oktober 2016 Uit Door admin

augustus 13, 2016

Een paar weken geleden deed ik een shoplog van lightinthebox waarin ik ook onder anderen een setje met concealer paletten zien. Ik had deze al op meerdere Chinese webshops voorbij zien komen en nu besloot ik ze toch eens mee te bestellen. In elk palette zitten maar liefst 15 kleuren. Een heeft gewoon meer neutrale concealer kleuren en de andere wat meer contour en colour correcting kleuren.

In dit palette zitten 15 verschilende concealer kleuren. Van licht tot donker, voor de meeste huidskleuren zal er wel iets tussen zitten. Allen de donkere huidkleuren zijn helaas heel slecht vertegenwoordigd. Ik moet al de een na laatste kleur gebruiken als match voor mijn gezicht dus voor meiden met een donkerdere huidskleur zit er helaas niet echt een match bij.

 De swatches zien er best oke uit. Je moet in het begin een beetje hard drukken om de concealer wat meer creamy te maken maar daarna komt er veel vanaf. Ze voelen allemaal heel zacht, zeker niet droog. Setten is wel zeker nodig anders zullen ze sowieso gaan creasen.

Dit palette ziet er wat aparter uit. Er zitten gekleurde concealers tussen, die handig zouden zijn om mee te colour correcten. Persoonlijk doe ik dat eigenlijk nooit, maar het is natuurlijk altijd grappig om te proberen. Ook zit er een witte concealer in die goed zou kunnen zijn als oogschaduw basis of voor hele lichte meiden om mee te mengen.

Ook dit pigment is weer prima, de dekking is ook best oké. De donkere kleuren leken me eerst heel geschikt voor cream contouren, maar het is toch echt meer een concealer. Heel goed blenden is een grote opgave. Dit palette is denk ik meer geschikt voor de wat donkerdere huidskleuren.

Eigenlijk is met de kwaliteit allemaal niet veel mis. Toch gaat mijn hart er niet echt sneller van kloppen. De dekking is niet super goed, en ik gebruik toch liever high coverage concealers. Er zitten een hoop kleuren in dus voor de meesten zal er wel wat tussenzitten maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik dit heel vaak ga gebruiken. Ik denk ook vooral omdat je het echt heel goed moet setten. Ik heb deze paletten gekocht in een set die je hierboven ziet met een kwast, beautyblender dupe (die echt poep is tbh) en een brush egg. De set vind je hier, maar je kunt ze op heel veel sites vinden voor een paar euro.