Review | NYX Lid Lingerie Shadow Palette

15 juli 2017 Uit Door admin

maart 28, 2017

De lip lingeries van NYX zijn al enorm bekend, maar wist je ook dat er binnen die lijn ook producten zijn voor de ogen? Het merk is uitgekomen met een nieuw oogschaduw palette, de Lid Lingerie. Een klein palette in een makkelijk formaat met 6 prachtige matte tinten. De kleuren zien er dus allemaal in ieder geval goed uit, maar werken ze ook goed? 

Matte oogschaduws heb je eigenlijk wel voor elke look nodig. Om ze in zo’n palette bij elkaar te hebben is dan ook enorm handig. De bovenste rij bevat een huidkleurige oogschaduw, een aparte lila tint en een warme oranje-bruin kleur. De onderste rij heeft een simpele donkerbruine tint, een soort roze-koraal en een aubergine kleur. Je hebt dus zowel makkelijke everyday kleuren, als wat meer bijzondere tinten.

Hier een foto met flits waarop je de kleuren wat meer overkomen zoals in de werkelijkheid.

NYX omschrijft de oogschaduws zelf als creamy-mat. Daar ben ik het zeker wel mee eens. Ze zijn absoluut mat, maar zoals je op de flits foto goed kan zien, zien ze er niet zo droog uit. Zo voelen ze ook niet aan. Het pigment is zeker in orde ook. Als je ze eerst swatcht ziet het er misschien niet heel geweldig uit, maar ze zijn prachtig op te bouwen. Ze blenden ook mooi en makkelijk. Vooral de oranje, koraal en donkerbruine kleuren vind ik erg mooi en zal ik nog vaak gaan gebruiken.

Deze oogschaduws heb ik ook in een first impressions video gebruikt die je hier kan bekijken. Zo zie en hoor je gelijk mijn allereerste gedachtes over dit palette.

Ik vind dit een verdomd handig en mooi palette. Om echt een look te maken pak ik er zelf wel altijd nog iets anders bij met een shimmer erin, want een compleet matte look vind ik bij mezelf vaak niet zo geslaagd. Al met al is het een kwalitatief goed palette en zit het goed in elkaar. De tinten zijn bijzonder en passen ook goed bij elkaar. Wat mij betreft dus een geslaagd en leuk mooi product!

Dit palette is momenteel nog een beetje lastig verkrijgbaar in Nederland. Op de site van NYX kost dit palette $10. Mijn vermoeden is dat deze ongeveer €14 bij de NYX store/Douglas zal kosten.