Saturatiemeter, Zuurstofmeter – vinger Oximeter met LED display

7 januari 2022 0 Door admin

Zelf meten om allerlei redenen

Dankzij het bloed wordt de zuurstof die je inademt, verspreid door je hele lichaam. Te weinig zuurstof in het bloed kan allerlei gevolgen hebben, zoals kortademigheid, sufheid of een licht gevoel in het hoofd. Als het een tijdelijk zuurstoftekort is, bijvoorbeeld tijdens een wat zwaardere inspanning, of wanneer je conditie niet optimaal is, helpt het vaak al om even te gaan zitten en te ontspannen. De saturatie waarde van een gezonde persoon bevindt zich doorgaans tussen 95% en 99%. Is het zuurstofgehalte in jouw bloed lager? Als dat het geval is, of bij twijfel, is het belangrijk dat je jouw huisarts raadpleegt. Zelf het percentage zuurstof in het bloed meten zal je een goede indicatie geven en het gebeurt ook vaak dat jouw huisarts je vraagt om zelf tussentijdse metingen te doen, op basis waarvan er een diagnoses gesteld kan worden en advies gegeven.

Er zijn nog meer dingen die je zelf kunt meten, uit eigen keuze of op verzoek van de dokter, zoals jouw bloeddruk.

Eenvoudig zelf zuurstof in bloed meten

De saturatiemeter is niet alleen een zuurstofmeter, maar heeft ook een ingebouwde hartslagmeter. Alle gegevens worden op het LED-display helder en goed leesbaar weergegeven. Met behulp van de gebruiksaanwijzing kun je de waarden interpreteren. Het display toont niet alleen de SpO2-waarde (het saturatiepercentage), maar ook het aantal polsslagen per minuut. Bovendien zit er een optie in voor het instellen van polsgeluid en een alarmgeluid bij het overschrijden van de SpO2-grenzen.

Batterij besparend

Het gebruik van de saturatiemeter is heel eenvoudig. Het is een klein apparaatje dat je op jouw vinger zet. Het doet geen pijn, de meting scant gewoon door de huid heen. Vervolgens krijg je direct alle waarden te zien. Zodra de vinger in de meter zit, start de meting. Na zo’n 16 seconden schakelt deze automatisch uit. Zo bespaar je batterijen. De AAA-batterijen worden niet standaard meegeleverd.

Eenvoudig

Open de saturatiemeter;
Steek de vinger van de gebruiker in de rubberen kussens van de clip (zorg ervoor dat de vinger in de juiste positie staat, nagel aan de bovenkant), en klem de vinger vast;
Druk eenmaal op de schakelknop op het voorpaneel;
Houd de vinger rustig tijdens de meting (leg bij voorkeur stil op tafel)
Wacht minimaal 10 seconden met de vinger in de saturatiemeter;
Haal de informatie rechtstreeks van het scherm.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1213726&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com//nl/nl/p/saturatiemeter-zuurstofmeter-vinger-oximeter-met-led-display/9300000001798697/