Sluit je autoverzekering nog wel aan bij je auto?

ga57351c41b20b47e00cf3b902aa8e8dfbab62508702584e041e8fe9694e6403b63999ca26fcf39c85ec27ad516b5e81ba03f9e3c37b4cf111eab78c71e0de03d_1280-3677875

Als je een andere auto gekocht hebt, is het belangrijk dat je hier een goede verzekering voor afsluit. Niet alleen ben je verplicht om een autoverzekering te nemen, omdat je anders niet op de openbare weg mag rijden, ook kun je veel geld besparen als je je auto verzekert. Het is echter belangrijk dat je je polis goed afstemt op wat je wagen nodig heeft en wat jij belangrijk vindt. Lukt dit, dan zul je zien dat je veel meer uit je verzekering kunt halen. We laten je daarom zien hoe je tot een polis komt die perfect aansluit bij jouw auto en wensen.

Wat zijn de criteria als je een verzekering voor je auto wilt?

Sommige mensen kijken alleen naar de hoogte van hun maandelijkse premie wanneer ze hun autoverzekering berekenen. Dit is echter niet altijd de beste aanpak. Wanneer je namelijk alleen maar kijkt naar de hoogte van je premie en deze zo laag mogelijk wilt houden, mis je de essentie van de autoverzekering. Deze is namelijk ingericht op de leeftijd van je bolide. Dit houdt verband met de dagwaarde van je auto. Dit is de waarde die je auto nu heeft. Naarmate je wagen ouder wordt, neemt de dagwaarde ervan steeds meer af. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Het betekent namelijk dat een nieuwe auto uitgebreider verzekerd moet worden dan een oudere auto. Je verzekeraar heeft daarom meerdere polissen gemaakt die passen bij de leeftijd van je auto. Kies je voor je nieuwe auto een heel goedkope verzekering, dan is de kans groot dat wanneer je schade oploopt, je verzekeraar dit niet kan uitkeren. Dan heb je niets aan je verzekering. Kies dus de optie die je auto nodig heeft, zodat je zeker weet dat je niet onnodig veel betaalt en krijgt wat je nodig hebt. 

Kies de polis die aansluit bij de leeftijd van je wagen 

Als je je verzekering auto berekenen gaat, moet je een van de drie basisverzekeringen kiezen. De eerste is geschikt voor wagens tot maximaal zes jaar oud. Deze allriskverzekering dekt alle mogelijke schade die je aan je wagen kunt oplopen, mits deze opzettelijk is toegebracht. Dit is daarmee het meest uitgebreide pakket dat je kunt kiezen. Voor wagens van zes tot negen jaar is er de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis dekt niet alle schade, bijvoorbeeld de schade die je hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, maar je kunt wel een claim indienen als je schade hebt door bijvoorbeeld brand, inbraak of een botsing met een dier. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering die aangeraden wordt voor auto’s ouder dan negen jaar. Dit pakket kun je niet gebruiken om schade mee te herstellen. Je stelt vooral de tegenpartij schadeloos. 

Maak je verzekering op maat met aanvullende dekkingen 

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten via de site van je verzekeraar, zul je zien dat je niet alleen een basisverzekering kunt / moet kiezen, maar dat je ook nog aanvullende pakketten kunt nemen. Doe dit vooral omdat je hiermee meer voordeel uit je verzekering kunt halen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Met dit pakket kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je auto het niet meer doet. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe om te kijken hoe het euvel hersteld kan worden. Zo zijn er meerdere interessante opties. Bekijk ze allemaal en bekijk hoeveel premie je gaat betalen als je al je voorkeuren doorvoert. Je zult zien dat het meevalt. Je hebt zo een verzekering waar je de vruchten van plukt.