Texas Instruments TI-30XS Multiview – Wetenschappelijke rekenmachine

7 januari 2022 0 Door admin

– Open en bekijk bewerkingen in de juiste wiskundige notatie via de MATHPRINT modus, met het symbool van pi, gestapelde breuken, exponenten en vierkantswortels.
Tot vier regels in één scherm: mogelijkheid om in één scherm meerdere berekeningen te tonen, waarmee het vergelijken van resultaten en patroonherkenning eenvoudiger worden.
– “Equation Recall” maakt het mogelijk uitgevoerde berekeningen of data weer op te roepen, te bekijken, te bewerken of te verbeteren.
Wisseltoets Toggle Key: bekijk vlot breuken en hun decimale equivalent door de wisseltoetsen te gebruiken. Inclusief omrekenen naar decimale benaderingen van breuken met rationale getallen, pi-termen en vierkantswortels.
Scrollen: navigeer door eerdere bewerkingen en vind patronen, en bekijk of plak eerdere bewerkingen of antwoorden in een nieuwe berekening.

Aanvullende functies

Vorige bewerking: hiermee zie je de vorige bewerking en kun je patronen onderzoeken.
Menu’s: gemakkelijk te lezen en mee te navigeren, vergelijkbaar met de grafische rekenmachine. Alle opties zijn op een plaats gecentreerd, achter de ‘mode’ knop.

Wetenschappelijke notatie: bekijk en voer bewerkingen op breuken uit zoals het in het wiskundeboek staat!
Scientific notation output: bekijk de wetenschappelijke notatie (inclusief de uitkomst) met exponenten op de juiste plaats.
Tabelfunctie: leerlingen kunnen gemakkelijk een (x,y-) tabel met waarden van een bepaalde functie onderzoeken, automatisch of door specifieke x-waarden in te voeren.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1213726&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com//nl/nl/p/texas-instruments-ti-30xs-multiview-wetenschappelijke-rekenmachine/9000000006915547/