Tips voor een mooie & gezonde bruine huid

15 oktober 2016 Uit Door admin

juli 3, 2016

Alhoewel het op dit moment echt totaal geen zomer lijkt te zijn, is het toch wel echt zo. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb op dit moment (eindelijk) zomervakantie! Helaas blijf ik dit jaar in Nederland, maar ik denk dat er ook velen zijn die lekker naar het buitenland zullen gaan. Voor die lucky mensen heb ik vandaag een artikel met een aantal tips zodat je veilig van de zon kunt genieten en thuis kunt komen met een gezonde bruine huid!

De zon vermijden tussen twaalf en drie willen we nog weleens negeren dus in samenwerking met ActiePagina.nl geven we je budgetproof tips die jou een handje helpen om verantwoord te zonnen. Want voor een mooie ‘tan’ en gezond zonnen geldt zeker; een goed begin is het halve werk.

  1. Waht niet met het kopen van zonnebrand tot je het daadwerkelijk nodig hebt, maar houd kortingen op zonnebrand goed in de gaten. Voor een fles betaal je al snel minstens een tientje. Wil je verschillende factoren, aftersun of ga je voor een langere tijd op vakantie, dan heb je aan één fles ook niet genoeg. Wees dus scherp op kortingen, want vroeg of laat heb je er profijt van.
  2. Niet alleen je huid heeft bescherming tegen de zon nodig. Door in de zon te kijken, kunnen je ogen ernstig beschadigd raken. Een goede zonnebril is dus geen overbodige luxe. Goedkope modelletjes beschermen je ogen helaas dikwijls niet. Ga opzoek naar een zonnebril met uv-filter. Het beste zijn gepolariseerde glazen. Laat je adviseren door een opticien zoals bijvoorbeeld Pearl of Hans Anders en ga voor zowel een hip als praktisch exemplaar!
  3. Iedere huid is anders en vraagt om andere verzorging. Zo verbrandt de een sneller dan de ander en kunnen sommigen niet tegen producten met parfum. Maar wat pas het beste bij jou? Er is enorm veel keuze dus schroom niet om advies te vragen bij winkels als ICI PARIS XL of Douglas. Het kan bijvoorbeeld ook geen kwaad om het hele jaar door een dagcrème met factor te smeren. We zijn geneigd dit alleen te doen als we gaan ‘zonnen’, maar het hele jaar door word je gezicht blootgesteld aan (schadelijke) uv-stralen.
  4. Smeer je niet pas in als je al op het strand ligt, maar doe dit ruim van tevoren, het liefst voordat je je aankleedt zodat de zonnebrand goed kan intrekken en je geen enkel plekje overslaat. Vergeet bijvoorbeeld je voeten niet! Niets zo vervelend als rode plekken aan het einde van de dag.
  5. In de zon verbranden is één ding, een zonnesteek oplopen kan je ook nog eens overkomen. Een hoedje op doen, verkleint deze kans en gelukkig zijn deze nog steeds hip. Kijk eens bij webwinkels OTTO of Stylepit of je een leuk hoedje met korting kunt scoren.

Tot slot, af en toe de schaduw opzoeken blijft toch wel de beste tip. Je kleurtje wordt echt niet mooier van de hele dag door in de zon zitten, hoe vaak je ook smeert. Vergeet dan tussendoor ook zeker niet af te koelen onder een zonnescherm of parasol.

Heb jij nog tips om op een verantwoorde manier te zonnen?